Chtěl bych se s vámi podělit o mé zkušenosti s lupénkou. Je mi 32 let a lupénku mám již přes deset let.
První přípravek, který mi opravdu pomohl, byly masti od Dr. Michaelse, po tříměsíčním smradlavém mazání mi lupénka prakticky zmizela. Bohužel, po třech měsících se opět objevila a masti Dr. Michaelse již vůbec nezabraly. Moje kožní lékařka mi potvrdila, že tuto zkušenost má mnoho pacientů.
Hodně mi také pomohly spreje a masti SkinCap, ovšem také jenom na chvíli. Na internetu je hodně diskusí o tom, zda obsahuje kortikoidy nebo ne. Moje kožní lékařka říká, že by tam neměly být, ale že účinkuje tak, jako by tam byly. Nicméně ani SkinCap mi již nezabírá.
Momentálně jsem ale bez lupénky, a to díky výrobkům firmy Pharmanex – užívám jejich multivitamin a rybí tuk (více info např. zde: http://www.nuskins.cz/pharmanex-divize-nuskin/ ). Zde se to dá i objednat, a levněji než na oficiálních stránkách. Jsem z toho nadšený, lupénka mi zmizela jak ve vlasech, tak i na kloubech. Doktorka mi potvrdila, že lupénka je hlavně vnitřní nemoc, a mastičkami se jen řeší projevy, ale ne podstata nemoci. Je to super, začala zima a já mám poprvé po dlouhých letech tělo bez lupénky
A teď k tomu, co mi nepomohlo:
Diety – zkoušel jsem vynechávat maso, pak mlíko, pak červené věci, pak všechno – a nic. Kožařka mi nakonec řekla, že tyhle diety nebývají účinné, že naopak jsou pro lupénkáře psychicky náročné, člověk se necítí dobře a lupénku to ještě víc povzbudí.
Konopí – absolutně nic, a to jsem vyzkoušel tak 8-10 přípravků.
A samostatnou kategorií jsou kortikoidní masti, které pomáhají, ale samozřejmě je používat nechci.
Přidat nový komentář