Ahoj všichni,
taky se podělím o zkušenosti s lupenkou, kterou mam už 25 let (od svých 3 let). vyzkoušela jsem asi všechno a u mě to zabíralo asi takhle: léčba složitou dietou od pátera Ferdy zabrala velmi dobře, ale byla taky organizačně dost náročná a moc už si ji nepamatuju, protože mi bylo asi tak 6 let, dále jsem vyzkoušela "vaječný zázrak", který neúčinkoval téměř vůbec, pak jsem absolvovala akupunkturu, kterou mohu vřele doporučit-na poprvé výborný efekt asi na rok, poté zabojovala lupenka a odezva byla čím dál menší a menší. Na čínskou medicínu jsem asi neměla dost trpělivosti- od mazání v medu rozpuštěných bylinek jsem odstoupila po 3 dnech, kdy mi došly čistý prostěradla a ze špinavých to nešlo dostat, pití hnusných vývarů (2x denně) jsem vydržela ještě 1 měsíc a totálně jsem se osypala a psychicky jsem již neměla sílu dle rad (prý se nejdříve choroba musí dostat z vnitřních orgánů na povrch a poté až pozvolna odeznívat cca 0,5 roku) pokračovat, navíc cena měsíční kůry cca 4 000. Přípravky dr. Michaelse mi utlumili svědění a lupenka byla sice hladká, ale stále byla, rybičky Rufu měli také vzhlazovací efekt na reliéf, ale takovýchto efektů u sebe dokážu dosáhnout i pravidelnými 20 min. koupelemi (bylinky, sůl, Solfatan), kdy kůži odšupíte a následně promažete a nedáte šupinám šanci, aby vytvářeli strupy. Kortokoidní léčba zabírá dočasně, dokud ji provádíte pravidelně a s pravidelností se ale snižuje i její výsledný efekt. Různé dopňky stravy jsou špatně hodnotitelné, jelikož se mezi tím vždycky vyskytla nějaká ta rýma atd a efekt byl zmařen. Sluníčko a moře (14 dní pobytu) zabírá na určitou dobu, ale jakmile se dostaví nějaký nachlazení nebo oslabení, opět se lupenka rychle vrací. Postřeh, který Vám chci sdělit je, že jsem měla celkově lepší stav a formu lupenky, když jsem brala antikoncepci (podklady pro toto neznám) a kdykoliv mi lupenka na nějakou chvíli zmizela, zase mě pobolívali klouby.
Je to teda takový začarovaný kruh, ale kamarádit se s lupenkou stále nehodlám.
Přidat nový komentář