Je mi přes 50, kouřím od 17-ti, ale přes 20 let jsem kouřila minimálně, v průměru 1-2 cig. denně, takže jsem odvykání absolutně neřešila. Teď, je to necelých 10 let, jsem se rozkouřila a skončila jsem na 15-ti denně, co mi hrozně vadí. Několik let jsem s tím bojovala pomocí pevný vůle a samozřejmě vůle selhala :-(( Teď jsem si zakoupila náplastě, které v době chuti na cigáro ještě podpořím, na radu magistry z lékárny, žvýkačkou a v podstatě od prvního dne to zvládám výborně. Nevěřila jsem tomu, ale zkusila jsem to a jsem fakt překvapená. 3 kolegové v práci si koupili elektronickou cigaretu a už všichni tři opět kouří a říkají, že jsou to jenom vyhozené peníze. Nejdříve jsem zkoušela samotný žvýkačky, ale nepomohly mi. Až kombinace náplastí + žvýkačky. Z 15-ti cig. denně jsem "spadla" na 2, někdy i 1 a dost často se stane, že si tu cigaretu nedám proto, že mám chuť, ale z radosti, že to tak vládám, tak se jakože odměním :-)), ale kdykoliv si tu 1-2 denně zapálím, tak sleduji, že už z toho nemám ten POŽITEK, jak kdysi. Kdysi, když jsem z nějakýho důvodu dlouho dobu nemohla kouřit, myslím tím několik hodin, ne dní, tak pak jsem si tu cigaretu až neuvěřitelně vychutnávala a klidně jsem si zapálila i 3 po sobě. Teď si dám první třeba až po 24 hodinách a když ji kouřím, tak mě přepvapí pocit, že je to nic moc, takže žádný skvělý požitek necejtím. Pak si taky říkám, proč jsem si vlastně zapálila. Takže tolik moje zkušenost. Kombinace - náplatě+žvýkačky v mém případě zabraly úplně super, ale občas mě napadne myšlenka, co bude, až "přestanu lepit", jestli to vydržím. 1-2 cigarety denně bych neřešila, ale abych to zase "nerozjela". To bych už pak musela zkusit ten Champix, o kterým tady pějete takový chvály. Má to taky jeden můj kolega, ale začal to brát včera, tak jsem zvědavá, jak dopadne. Mějte se krásně, všem vám držím palce a vy mě je držte taky. Hezkej den :-)
Přidat nový komentář