Zhruba od 18ti let mám podobné potíže, myslím, že to tehdy souviselo s nástupem do první práce a s pocitem zodpovědnosti. Dlouho trvalo než se vůbec zjistilo proč se mi pořád motá hlava a hlavně je mi tak zle od žaludku, že i jedno sousto v puse pro mě bylo utrpení. Od té doby uteklo už asi 7 let, kdy mi jedinkrát zabral Citalec, ale nerozvážně jsem ho vysadila už asi po dvou měsících (ztloustla jsem 13 kg a žádná chuť na sex, ale jinak to bylo snad moje nejlepší období v životě co se týče psychiky). Od té doby se stavy vracely, ale po každém léku co mi předepsali jsem se cítila tisíckrát hůř. Třeba jsem seděla 4 hodiny v kuse na gauči a nebyla schopná se pohnout, nebo jsem měla totální výpadky paměti, kdy jsem pomalu nevěděla jak se jmenuju. Tak jsem léky vždycky vysadila, protože bez nich jsem to pořád snášela líp než s nima. Občas při největší krizi jsem si vzala Xanax, který mi jediný pomáhal. Naštěstí ty nejhorší stavy jsem měla třeba jen jednou za měsíc. A postupně jsem si snad nevzala ani jeden prášek za půl roku. Ale pak se to najednou postupně zhoršilo. Ke konci loňského roku jsem byla na operaci a jsem přesvědčená, že to byl ten největší spouštěč. Nevím jestli to způsobila narkóza nebo ten stres po operaci kdy člověk najednou neví co s ním bude a jak se bude hojit atd., ale od té doby zase problémy s jídlem, postupně motání hlavy a noční probouzení se a pocity, že zešílím. Klasicky je to nejhorší v práci nebo v MHD, kdy nevím jestli zešílim, začnu se klepat, zvracet, nebo upadnu... smrti se nebojím, ale toho pocit, že nekontroluju vlastní tělo.... Zkoušela jsem s tím sama bojovat, ale prostě to nejde. Dva dny ok, pak zase horší a pořád se to spíš stupňuje. Tak jsem byla včera u doktora a dostala Remood. Po prvním prášku cca po čtyřech hodinách jsem měla příšernej pocit, úzkost a jako kdyby mi někdo odpojil mozek od těla a já nemohla s nikým pořádně komunikovat, soustředit se a dívat se na lidi. Zrovna jsem byla mimo město tak k panice přispělo i to, že jsem se děsila jak se vůbec dostanu domů. Nicméně dnes jsem si vzala další prášek a už tak hrozný stav nemám, ale nevím jestli to není tím, že jsem si vzala volno a tudíž jsem klidnější, že jsem doma, v "bezpečí".
Nicméně, příběhy máme všichni podobné, ale mě děsí představa, že se mi tohle bude dít celý život!!!! Spousta lidí tu píše, že jsou rádi, že v tom nejsou sami, když tu čtou příspěvky ostatních, ale mě to vlastně ještě víc deprimuje, protože většina příspěvků naznačuje, že se TO prostě vyléčit nedá, dá se to jen tlumit chemií. Taky se bojím, že chemie to, co nám naznačuje, že máme něco změnit zasune jen hlouběji do podvědomí, kde to číhá na další příležitost a hromadí se....
Taky mě děsí, že tyhle potíže má tak moc lidí. Přemýšlím jestli vůbec mít děti. Nejenom, že to třeba nezvládnu, ale že jim i předám nějakej zákeřnej gen, co tohle všechno způsobuje a to bych nepřála nikomu, natože svému dítěti....
Je to dnešní dobou, kdy se pořád za něčím honíme, žijeme v hnusnym špinavym prostředí, nebo čím???
Přidat nový komentář