Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.
Dobrý den. před 3 lety u mne proběhla hluboká žilní tromboza až do malé pánve a plicní embolie, dle genet. rozboru krve byly nalezeny poruchy srážlivosti krve, které na které se v souč. době nevystavuje průkaz Trombofilika, dle stavu nohy (přetrvávající otok + nošení k. punčoch i v létě) se hematolog i cévní lékař shodli o doživotním užívání Warfarinu, jelikož dodržuji dietu k tomuto léku, domnívám se, že bych měla zařadit do svého jídelničku potraviny, které jsou zdravé pro cévy, hodně jsem četla o pohance, ale nikde jsem se nedočetla, zda se může k warfarinu a v jakém množství by vbylo vhodné ji konzumovat. zatím jsem zkusila pohankové vločky do jogurtu a to 3 čajové lžičky, navíc mám i problém s alergií na potraviny a tak např.nemohu jíst tmavé pečivo, kořenovou zeleninu, hodně kyselé věci, umělá sladidla, bylinkové čaje, křen, zázvor, většinu jablek atd..Žádám Vás tedy o Váš názor, popř. radu zda mohu zařadit pohanku či další podobnou potravinu na podporu cév do mého jídelníčku. Dále bych chtěla vědět zda mohu při užívání Warfarinu podstoupit nastřelení náušnic nebo je třeba dodržet postup jako např. při trhání zubu. Děkuji za Vaší odpověď.
Přidat nový komentář