I já jsem ml panickou hrůzu ze zubaře. Vše jsem nechal zajít tak daleko, že každý zub byl zkažený a mnoho bylo rozlámaných. Stav byl takový, že jsem musel začít celou situaci řešit. Domluvil jsem si návštěvu v nemocnici, kde při objednání mi sestra sdělila, že nemusím mít z ničeho strach, že celé ošetření bude bezbolestné.
Z první návštěvy jsem ml hrůzu, neboť jsem si představoval, jak mě doktor vypucuje za stav mých zubů. Při návštěvě bylo dobré, že jsem nečekal dlouho v čekárně. Byl jsem celý rozechvělý. Po usednutí do křesla mě doktor docela rozesmál a obava byla ta tam. Vše mi pěkně vysvětlil. Po provedení rentgenu jsem byl zpět v křesle a začalo se s trháním. Zásadní bylo to, že nesmí nic bolet. Můžete pouze cítit tlaky a tak se i stalo. První injekce byla obava, ty další už byla pohoda. Pro odstranění všech zubů jsem byl v ordinaci celkem 4x. Bez žádné sedace a anestezie, jen v lokálním umrtvení jsem to zvládl. Musí říct, že ani po vytrhání vždy jedné čtvrtiny zubů jsem necítil téměř žádnou bolest.
Netušil jsem, že to bude tak jednoduché. po mnoha letech jsem překonal to, co jsem dlouho dlouho odkládal. Dnes mám snímatelnou náhradu jak dole tak i nahoře a jsem s ní spokojený. docela dobře sedí a netrpím s ní.
Přidat nový komentář