Dobry den, jak tohle tady vsechno ctu, zda se mi, ze operace od bolesti zad nebo nohou, ktere jsou zpusobene utlacenim nervu - vubec nepomaha nebo jen castecne - a pak lidi, kteri teprve cekaji na op. jsou docela vystaseni, ze podstoupi vsechno pro nic. Tak ja tady jen velice kratce chci popsat svuj pripad:
V roce 2000 jsem spadla z kone. 2 roky jsem o ulomeni rohu jednoho obratle v bed. pateri jsem nic nevedela. v 2002 zacali ukrutne bolesti leve nohy - tehdy na rtg zjistili poskozeni obratle - nasledovali infuze a hospitalizace kvuli kaudalni blokaci - a jeden chytri doktor za druhym - 4 roky jsem prakticky prolezela, posledni dva v takovych bolestech, ktere mi nenechalu uz ani vstat na toaletu. Krece v noci do nohou od patere dolu - RZ-ka v noci... atd atd. Az jsem nasla nemocnici v Havirove Hornicka Nemocnice - kde mne po MRI odoperovali temer okamzite. Psal se rok 2006. Mam L dynesis a ted si nevzpomenu na nazev - ale je to jakesi titanove lešení, kco udrzi obratle na miste a dovoli jim jen castecne odkloneni od osy, dale mi vyhodili posledni plotenku, ktera byla totalne znicena a nahradili ji kostnim stepem. NNo, chci jen rict, ze po operaci - ktera byla komplikovana a jeste nastali jine vazne komplikace, o tom ale nechci psat - uz par mesicu po operaci jsem hazela hnuj u svych oslu, pokracovala jsem v chovu ovci a koni, jezdim na koni, tancuji, skacu, venuji se joggingu v zime v lete - a BOLESTI ZCELA VYMIZELI !!!!
takze pouceni - Nedejte na jednoho doktora, hledejte a hledejte! neni pravda ze se mame naucit zit v bolestech. A hlavne - operace MUZE POMOCT! A take pomahejte si sami, nefnukejte, po operaci zotavte se se zdravym zivotnym stylem. V laznich jsem byla v mariankach, bylo to opravdu uzitecne!
muj mail je [email protected] - pokud se se mnou chcete o tom vsem podelit ci poradit. Jsem byvala zdravotni sestra a tak tomu trochu i rozumim. Jo, nikdy jsem nezadala o zadny invalidni duchod, ba ani na neschopence jsem nebyla, delala jsem sedavou praci a doma jsem litala kolem dobytku. nyni pracuji v cizine, litam jak camrda - opravdu verte, ze muze to byt nejen lepsi, ale navrat do normalniho zivota neni nemozne. papa holky a kluci
Přidat nový komentář